Stormbanden

Bij de aanschaf van een voortent, luifel of tent is het altijd aan te raden om ook gelijk een stormbandenset aan te schaffen. Hierdoor zorg je ervoor dat de luifel of tent stevig staat bij wind. In onze webshop zijn diverse stormbanden beschikbaar van verschillende merken.

9 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

9 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

Waarom een stormband aanschaffen?

Wanneer je op vakantie gaat kan het natuurlijk voorkomen dat het een dag of aantal dagen wat minder mooi weer is. Bij hardere wind kan een voortent of luifel gaan flapperen, wat als gevolg kan hebben dat deze los raakt en zelfs de haringen los raken. Met stormbanden voorkom je dit en span je de tent of luifel op de juiste manier. Stormbanden zijn voorzien van extra sterke haringen. De veren absorberen de energie van een zware wind die de tent optilt. Hierdoor hoeven de haringen niet alle kracht op te vangen en blijven de haringen beter zitten. De luifel of voortent blijft dan ook beter staan. Voor de stormbanden zijn vaak beschermingshoezen verkrijgbaar.

Soorten stormbanden

Er zijn stormbanden beschikbaar van diverse merken zoals Fiamma, Peggy peg en Bo-Camp. In de omschrijving van de stormbanden staat vermeld of deze geschikt zijn voor een voortent of luifel. Daarnaast is er ook informatie te vinden over de lengte van de banden en waar de set uit bestaat. Een Bo-Camp Universele stormlijn set bestaat bijvoorbeeld uit drie banden van 5 meter. Daarnaast bestaat de set nog uit drie haringen, drie veren, 3 gespen en 3 S haken.

Stormband onderdelen

De sets worden natuurlijk geleverd met diverse onderdelen en door gebruik slijten deze onderdelen. Gelukkig is het vaak wel mogelijk om ook losse onderdelen te bestellen voor de stormbandenset. Denk hierbij aan nieuwe haringen of veren. Zodat je nog langer gebruik maakt van de stormbanden.

Vragen over stormbanden?

Heb je vragen over welke stormbanden je nodig hebt voor jouw voortent of luifel? Of kom je er niet helemaal uit hoe je de stormbanden het beste kunt bevestigen? De kampeerspecialisten van KampeerPerfect helpen je graag bij het maken van de juiste keuze én geven je de juiste uitleg over de stormbanden. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op: 0297-252526 of stuur een e-mail naar webshop@kampeerperfect.nl