Haringen en opzetmateriaal

Om je tent of voortent goed te verankeren zijn onder andere scheerlijnen en haringen noodzakelijk. Bij KampeerPerfect heb je ontzettend veel keuze in haringen en scheerlijnen. De diverse haringen uit ons assortiment zijn geschikt voor verschillende ondergronden.

Toont 1 tot 24 van 137 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Lijst 

Toont 1 tot 24 van 137 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Lijst 

Diverse soorten haringen

Bij diverse ondergronden horen verschillende haringen.

Haringen voor zand en losse bodem

Houten haringen zijn zeer geschikt voor gebruik op het strand of in de duinen. Deze haringen zijn bijvoorbeeld gemaakt van beukenhout. Ze zijn voorzien van een inkeping waardoor het bevestigen van een scheerlijn eenvoudig is. Daarnaast is er de lange zandharing welke ook erg geschikt is voor het strand. Winterkamperen? Dan heb je soms last van een losse bodem met sneeuw. Kies dan voor de sneeuwharing door de waaiervorm geeft deze meer houvast.

Haringen voor in het gras, bos en heide

Halfronde haringen en universele haringen zijn zeer geschikt voor gebruik in het gras en in het bos. Belangrijk daarbij is dat er niet te veel takjes of wortels aanwezig zijn. Beide haringen zijn geschikt als de bodem maar niet te hard is. Is de grond iets harder? Kies dan voor een haring met een V-Vorm. Door de vorm is het namelijk eenvoudiger om deze in de grond te plaatsen. Om deze haringen in de grond te slaan is een houten of rubberen hamer geschikt.

Haringen voor harde bodem

Voor een harde ondergrond is er een sterkere haring nodig. Deze haringen zijn vaak gemaakt van staal of aluminium. Omdat er meer kracht nodig is om deze haringen in de grond te slaan, adviseren wij ook om een stalen hamer te gebruiken

Opzetmateriaal; Scheerlijnen, grondpennen en afspanringen

Voor het vastmaken van bijvoorbeeld het grondzeil zijn diverse grondpennen verkrijgbaar. Daarnaast zijn scheerlijnen beschikbaar van verschillende materialen. Scheerlijn zijn over het algemeen gemaakt van katoen of nylon, waarbij katoen beter voor het milieu is en nylon langer meegaat. Deze scheerlijnen zijn op maat, op rol of op haspel te koop. Ze zijn af te spannen met een driegatsspanner of afspanringen. Meer informatie over haringen en opzetmateriaal? Weet je toch nog niet helemaal welke haringen en opzetmateriaal geschikt zijn voor jouw vakantie? Neem dan even contact op met de klantenservice. Telefonisch te bereiken op: 0297-252526 of stuur een e-mail naar webshop@kampeerperfect.nl