Tips voor de eerste kampeervakantie met de tent

14-05-2020
Tips voor de eerste kampeervakantie met de tent

Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Wat leuk! We denken graag mee hoe je van jouw eerste kampeervakantie een topvakantie gaat maken! Dus vandaag schrijven we in de blog over diverse tips voor jouw eerste kampeervakantie. Tips voor de reis er naartoe en het kamperen zelf, maar ook tips voor de juiste kampeerspullen. Lezen jullie mee?

Tips camping en kampeerspullen

Bij de voorbereiding komen verschillende onderwerpen aan bod. Campings kiezen en het kiezen van de juiste kampeerartikelen!

Keuze van de camping

Bij een keuze van de camping kun je terecht bij verschillende gidsen, maar ook online is er natuurlijk veel te vinden. Wees er in ieder geval op tijd bij! Je komt er al snel genoeg achter wanneer een camping populair is. De kans is dat de camping al geen plek meer heeft. Natuurlijk is de omgeving van de camping ook belangrijk. Kijk dus goed of er in de omgeving genoeg te doen is! Het klinkt logisch, maar reserveer alvast een campingplaats. Wanneer je er naartoe rijdt zonder reservering is er natuurlijk altijd een kans dat er geen plek meer is.

Keuze Kampeerspullen

Laat je goed adviseren wanneer je Kampeerartikelen gaat kopen. Bij het kopen van een tent, denk dan ook aan voldoende ruimte en comfort.

1. Kies niet voor een te kleine tent. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer je na je eerste kampeervakantie de tent toch te klein vindt. Ga dus voor een maat groter. Zo weet je in ieder geval dat je comfortabel ligt en dat je voldoende ruimte hebt voor de rest van de spullen.
2. Denk ook aan het slaapcomfort. Kies voor een kwalitatieve slaapmat of luchtbed. Zo weet je dat je in ieder geval comfortabel ligt.
3.Ga voor een goede slaapzak. Tijdens het kamperen kan het ’s nachts nog best wel koud zijn! Wanneer je een te dunne slaapzak hebt, lig je dan niet echt comfortabel. Kijk ook goed naar de maten van de slaapzakken. Ben je lang? De slaapzaken van Bo-Camp zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zou toch zonde zijn als je een heel stuk uit de slaapzak ligt, omdat deze net te kort is. Kies bijvoorbeeld voor de Bo-Camp Leevz Maple Slaapzak, deze slaapzak is namelijk extra lang.
4. Probeer de spullen altijd uit voordat je op vakantie gaat. Van tevoren kun je er nog iets aan doen. Maar als er een tentstok mist wanneer je op je vakantiebestemming bent, is dit toch lastiger.
5. Vraag advies over haringen. Er zijn veel verschillende soorten en maten. Maar dan weet je wel zeker dat de tent goed stevig staat. Voor verschillende ondergronden zijn verschillende soorten haringen.
6. Neem een slot mee. Klinkt logisch, maar toch ook weer echt een kampeer product wat je zo zou vergeten! Op deze manier liggen jouw spullen in ieder geval veiliger.

Tips voor op de camping

Inmiddels ben je op de vakantiebestemming gearriveerd! De vakantie kan nu echt beginnen. Maar eerst nog even de tent opzetten. Waar zet je de tent neer?

1. Zet de tent niet te ver van het toiletgebouw, maar ook niet te dichtbij. Hierdoor hoef je niet te ver te lopen, maar heb je niet de geur van het toiletgebouw bij de tent.
2. De tent in de buurt van een boom plaatsen is een goed idee. Hierdoor heb je automatisch al wat schaduw. Zet de tent alleen niet onder de boom. Anders komt de hars van de boom op de tent. Dit is lastig eraf te poetsen.
3. Plaats de tent op een zo vlak mogelijk stuk. Als de tent schuin staat slaap je ook minder lekker. 

Neem ook altijd wat eten mee voor onderweg en voor wanneer je op de camping bent. Zo heb je snel een eenvoudige maaltijd. Er zijn verschillende maaltijden in blik die bijvoorbeeld erg lekker zijn.

« Terug naar al ons kampeernieuws