Specialiteiten uit de regio Montfoort en Oudewater

06-08-2020
Specialiteiten uit de regio Montfoort en Oudewater

In de eerdere blogs hebben we geschreven over de diverse campings in de regio. In een andere blog hebben we al wat tips meegegeven over de diverse activiteiten die er in de regio te doen zijn. In deze derde blog over de regio Montfoort en Oudewater informeren we je over de specialiteiten en lekkernijen uit de regio!

Kaas en kersen

Ten eerste zijn er veel plaatsen waar je heerlijke kaas en kersen haalt. Bij veel boerderijen en kwekerijen aan de wegen naar Montfoort en Oudewater heb je mogelijkheid om kaas en kersen te kopen. Het kersenseizoen begint in juni en eindigt eind augustus.

De Geelbuikjes van bakkerij Stijnman

Het geelbuikje van Bakkerij Stijnman is een roomboterkoek met een gele fondantlaag. Dit geheime recept is al 65 jaar onveranderd. Deze koek verwijst naar de geschiedenis van Oudewater omdat de bijnaam van de bewoners van Oudewater vroeger geelbuiken was. Oudewater stond namelijk bekend om de touwproductie. Hierbij kwam veel sap vrij wat geel gekleurd was. Dit zorgde ervoor dat de schorten geel werden, waaruit de bijnaam geelbuik is ontstaan. Bestel je een kopje koffie bij de bakkerij, dan serveren ze er ook een geelbuikje bij.

Hocus Pocus Zoetwaren

Een andere leuke winkel om even langs te gaan is Hocus Pocus Zoetwaren. Deze winkel met nostalgische uitstraling verkoopt handgemaakte producten, welke gemaakt zijn met eerlijke grondstoffen. Zo verkopen ze Oud Hollands-snoep, bonbons en geschenken.

’t Kaasmeisje

Omdat de regio ook bekend staat om zijn kazen, mag een kaaswinkel natuurlijk niet ontbreken! De winkel 'T Kaasmeisje is gespecialiseerd in de kaas van eigen boerderij, kaas uit de streek, Noord-Hollandse kaas en kaasplanken. Verder koop je in de winkel ook gebrande noten, tapas en heeft de winkel een klein wijnassortiment.

Vlooswijk Plattelandswinkel – Linschoten

Vlooswijk Plattelandswinkel is een echt familiebedrijf waar al door drie generaties fruit wordt geteeld. Bij deze winkel koop je diverse fruitsoorten zoals: appels, peren, kersen en aardbeien. Of koop een mooie fruitmand. Het is ook mogelijk om fruit te laten bezorgen op het werk! Verder koop je er ook nog diverse groenten en heerlijke streekproducten.

« Terug naar al ons kampeernieuws