Nieuw binnen: CampingCard ACSI 2019

14-01-2019

In het hoogseizoen is het al druk genoeg op de camping. Het zwembad is gevuld met opblaasbare flamingo’s en met kampeerliefhebbers van jong en oud. Het valt je op dat er elk jaar steeds meer seizoensplekken bezet zijn. Kamperen is dan ook weer helemaal in! Je kijkt verder om je heen en ziet dat de duikplank krom staat. Een zwaarlijvige vrouw probeert een elegante duik in het water te maken. De vetrolletjes gaan op en neer als ze in het water springt. De golven zijn zo hoog, dat ze tot over het grasveld komen. Op het grasveld spelen kinderen een potje badminton en de oude van dagen hebben de grootste pret met een typisch campingspelletje: Jeu de Boules. Iedereen heeft het reuze naar hun zin. Oftewel, de camping is weer in rep en roer.

Gezelligheid kent geen tijd

De ene kampeerder vindt het reuze gezellig als de caravan dicht bij die van de buurman staat. Hoe meer reuring, hoe beter. Kom er maar bij hoor buurman! De kampeerfamilie naast je schuift gezellig bij je aan. Tot diep in de nacht drink je met elkaar een wijntje, terwijl het vlees op de barbecue zachtjes aan het sudderen is. Ondertussen wordt er een antiek bord van het spel Mens-Erger-Je-Niet op de campingtafel gelegd. Het gelach en gegier is over de hele camping te horen. Het is al laat, maar dat maakt niet uit. Jullie hebben de grootste pret. De camperaars aan de overkant spieken geïrriteerd door het doorzichtige gordijntje in hun slaapkamer. Boze gezichten worden jullie toegeworpen. Als blikken konden doden… Misschien moeten we een toontje lager zingen. Na een paar uur is iedereen in slaap gevallen in zijn campingstoel. De lege wijnglazen liggen in het gras. Je droomt dat de overbuurman woedend in zijn boxershort op je komt afgerend met een koekenpan. Wat is hij van plan?! Door een lichte hoofdpijn en de eerste zonnestralen word je langzaam wakker. Is het al ochtend?! Je kijkt om je heen. Iedereen slaapt nog. Je grinnikt. Het was dolle pret vannacht. Ach, denk je, gezelligheid kent geen tijd. Vooral niet op de camping.

Voordelig kamperen in het laagseizoen

En zo zijn er ook kampeerders die in alle rust van de natuur willen genieten. Zij vinden het maar niets dat al die caravans en campers hutjemutje staan. Zij halen hiervoor hun neus op en zetten hun sleurhut het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van andere camperaars. Even niemand om je heen en ’s ochtends rustig wakker worden met een heerlijk kopje koffie. Buiten hoor je de vogeltjes fluiten en het geritsel van de bladeren aan de bomen. Je leunt achterover in je nieuwe Crespo campingstoel en snuift de frisse buitenlucht op. De stress zakt van je schouders af en je voelt je weer helemaal ontspannen. Heerlijk…!

Kamperen buiten de schoolvakanties om

Veel gezinnen gaan met de kinderen in de schoolvakantie(s) kamperen. Vandaar dat het een stuk drukker is in het hoogseizoen op de camping(s). In het laagseizoen is het veel rustiger en dat is dan ook de ideale vakantietijd voor stelletjes en gepensioneerden. Ook kan je met kleine kinderen er nog even tussenuit. Kinderen tot 5 jaar hebben namelijk nog geen leerplicht op school.

CampingCard ACSI kortingskaart 2019

Houd jij ook zo van rust op de camping? Dan is de CampingCard ACSI een échte aanrader voor jou. Met deze kortingskaart kan je in het laagseizoen extra voordelig kamperen op meer dan 3.400 campings in Europa! Je kan tot wel 60% korting besparen. Zo sta je op een camping voor een laag en vast tarief van €12 tot €20,- per nacht. In de campinggids vind je welke campings de Camping Card ACSI-kortingskaart accepteren. Hoe het werkt? Heel eenvoudig! Je vult je gegevens in op de CampingCard ACSI en laat deze zien bij de receptie op de deelnemende camping. Dat is alles.

« Terug naar al ons kampeernieuws