Maak een schaduwrijke zitplaats met een tarp of schaduwdoek!

22-06-2020
Maak een schaduwrijke zitplaats met een tarp of schaduwdoek!

Tarpen en schaduwdoeken zijn een handige aanvulling voor de kampeervakantie, maar ook voor in de tuin! Zowel met een tarp als met een schaduwdoek maak je eenvoudig een schaduwrijke overkapping. In deze blog lees je over hoe je een leuke schaduwrijke zitplaats maakt met een schaduwdoek of tarp.

Tarpen en schaduwdoeken

Zowel een tarp als een schaduwdoek zorgen voor een overkapping waar je lekker uit de zon zit. Het verschil tussen een tarp en een schaduwdoek is dat tarpen waterdicht zijn en schaduwdoeken niet. Daarnaast zijn er verschillende manieren om ze te bevestigen. Schaduwdoeken bevestig je vaak met scheerlijnen aan een schutting of boom. Bij sommige tarpen is dit ook het geval. Er zijn ook tarpen die te bevestigen zijn aan een caravan of camper of op te zetten zijn met tentstokken, scheerlijnen en haringen.

Gebruik Kampeervakantie

Voor een kampeervakantie is een tarp meer geschikt, omdat een tarp ook op verschillende manieren te gebruiken is.  Zet de tarp voor een tent, hierdoor heb je gelijk een overdekt zitgedeelte, maar zorgt de tarp er ook voor dat de tent koeler blijft. Of zet de tarp iets verder van de tent of caravan en je maakt gelijk een overdekt gedeelte waar je rustig een boek leest. Tarpen zijn ook erg geschikt wanneer je gaat backpacken of wandelen en gaat overnachten in het bos. Polyester tarpen zijn namelijk heel licht. Daarnaast maak je dan snel een overkapping waar je onder slaapt.

Tarpen opzetten

Er zijn verschillende soorten tarpen verkrijgbaar in ons assortiment. Hierdoor zijn ook verschillende manieren om ze op te zetten. Tarpen zijn soms te bevestigen aan een caravan of camper, hierdoor maak je eigenlijk een soort luifel. Daarnaast zijn er tarpen die zijn te bevestigen aan een hek of boom. Deze bevestig je met scheerlijnen en sommige tarpen zijn ook op te zetten met tentstokken, scheerlijnen en haringen.

Gebruik Tuin

Met een tarp of schaduwdoek maak je eenvoudig een tijdelijke overkapping. Zo maak je een schaduwrijke zithoek. Het voordeel ten opzichte van een parasol is, dat een tarp of schaduwdoek niet in de weg staat. Maak de zithoek helemaal af met een stijlvolle bijzettafel, sfeervolle campingverlichting en een comfortabele stoel.

Bekijk de verschillende tarpen en schaduwdoeken op onze website en bekijk welke het meest geschikt is! Meer informatie nodig? Neem dan contact op met de klantenservice .

Download attached document

« Terug naar al ons kampeernieuws