Kampeerartikelen om duurzamer te kamperen

31-05-2021
Kampeerartikelen om duurzamer te kamperen

Kamperen is al een duurzamere manier van vakantie vieren. Zeker wanneer je bijvoorbeeld dichter bij huis gaat kamperen. Daarnaast kun je er voor kiezen om te gaan kamperen op een natuurkampeerterrein. Bij deze campings staan rust, natuur en ruimte vaak centraal. Echt een goede manier om tot rust te komen. Dan is het ook nog mogelijk om te kiezen voor duurzamere alternatieven voor de camping. In deze blog vertellen we over een aantal duurzame kampeerartikelen.

Duurzamere toiletvloeistof

Een voorbeeld voor een duurzamere toiletvloeistof is de Thetford Aqua Kem Green Concentrated. Deze toiletvloeistof is geconcentreerd én biologisch afbreekbaar. Dit heeft meerdere voordelen. Je hebt minder vloeistof nodig en de verpakking is kleiner.
Van het merk Solbio hebben we ook een biologische toiletvloeistof. Deze toiletvloeistof wordt door de natuur gemakkelijk afgebroken. Het bevat géén chemische zeepstoffen, synthetische oliën, fomaldehyde en kleurstoffen. Een ander voordeel is dat ook dit een compacte verpakking is.

Alternatieven voor plastic drinkflessen

Wil je niet altijd plastic flesjes meenemen op de camping of wanneer je activiteiten gaat doen tijdens de vakantie? Kies dan voor één van de drinkflessen van staal. Door het gebruik van herbruikbare drinkflessen bespaar je veel plastic. Er zijn bijvoorbeeld diverse drinkflessen van het merk Klean Kanteen. De flessen zijn er in verschillende formaten, waarbij er ook een geïsoleerde variant is.

Van het merk Mepal zijn er ook isoleerbekers en isoleerflessen verkrijgbaar. De isoleerbekers zijn bijvoorbeeld ideaal wanneer je thee, koffie of een smoothie mee wil nemen. De isoleerflessen zijn handig voor diverse koude dranken.

Emaille servies

Emaille servies en pannen zijn een goede keuze voor de kampeervakantie. Emaille is een zeer sterk materiaal en gaat daardoor heel lang mee. Het oppervlak is glas en niet poreus. Hierdoor geeft het geen stoffen af én is het zeer kras- en snijbestendig. Hierdoor hoef je emaille servies en pannen niet regelmatig te vervangen. Een voorbeeld van emaille producten zijn de pannen, ketels en borden van Barebones.

Zo zijn er dus veel opties om duurzamer te kamperen. Wat doen jullie om duurzamer te kamperen?

Download attached document

« Terug naar al ons kampeernieuws