Hoe veilig is de stormlantaarn?

02-11-2020
Hoe veilig is de stormlantaarn?

Heerlijk, even tijd voor jezelf. Je schenkt een kopje groene thee of koffie in en haalt je fleecedeken tevoorschijn. Zo zit je er lekker warm bij in de tent. Dat is pas genieten! De zon gaat onder en je wrijft in je ogen. Je tuurt naar de kleine lettertjes in het boek. De bladzijde wordt steeds waziger. Waarmee kun je nu veilig en rustig een boek lezen op vakantie? Met de stormlantaarn natuurlijk!

De stormlantaarn heeft een voor kinderen beveiligde sluiting en kan tegen een stootje. Als de stormlantaarn van de campingtafel valt en je zet hem snel weer rechtop, dan hoef je niet bang te zijn dat hij olie gaat lekken. Zelfs met wat hevige regen en stevige windvlagen kun je met het gezellige kaarslicht van de stormlantaarn toch verder lezen in jouw spannende boek.

Soorten stormlantaarns

De kleine stormlantaarn van 25 cm geeft jou ’s avonds een heel gezellig licht. Het afsluitbare oliereservoir heeft een houder waar de lont op wordt vastgezet. Voor deze stormlantaarn heb je een stormpit en lampenolie nodig. Met de vlamregelaar kun je zelf instellen hoeveel kaarslicht je wilt hebben. Als je de vlam rustig houdt, dan heb je veel minder last van roet en walm. De lantaarn lekt niet wanneer deze per ongeluk omvalt.

Wil je toch liever een stormlantaarn waar je een waxinelichtje in plaatst? Dat kan met de Bo-Camp Stormlantaarn Kaars - 19 cm. Hier zit namelijk een houder in waar je theelichtjes in plaatst. De lamp kan overal neergezet worden of opgehangen worden. 

Accessoires en onderdelen voor een stormlantaarn

Je zult nu denken, wat voor olie heb ik dan nodig? De lampenolie voor olielampen en tuinfakkels is heel geschikt. Er zijn nog meer varianten, zoals petroleum voor olielampen, kachels en tuinfakkels. Ben je van plan om wat langer op vakantie te gaan, dan is het handig om een extra rondpit en reserve glas mee te nemen. Op onze webshop kun je vinden of je een rondpit of vlakpit nodig hebt. De reserve glaasjes zijn natuurlijk ook voor al onze stormlantaarns terug te vinden.

Een stormlantaarn is dus een handige en veilige optie voor verlichting tijdens de kampeervakantie.

« Terug naar al ons kampeernieuws