Diverse kachels voor de kampeervakantie!

29-10-2020
Diverse kachels voor de kampeervakantie!

Ben je van plan om in de herfst, winter of lente te gaan kamperen? In de avonden en nachten koelt het soms flink af. Wel zo aangenaam om dan een kachel of verwarming bij je te hebben tijdens de kampeervakantie. Uiteraard is het ook mogelijk om de kachel te gebruiken in een tuinhuis of tijdens een barbecue in de tuin. Welke kachel kies je dan? Wat zijn de verschillen? In deze blog vertellen we wat meer over de verschillende opties.

Gaskachels

In de webshop van KampeerPerfect zijn diverse gaskachels verkrijgbaar. gaskachels zijn goed beveiligd en zijn vaak voorzien van diverse beveiligingen. Hierdoor hoef je, je geen zorgen te maken over de veiligheid. Voorbeelden van beveiligingen zijn omvalbeveiliging, thermo-elektrische beveiliging en zuurstofgebrek beveiliging. Daarnaast is er gedacht aan een rooster, welke beschermt tegen de warmte. De kachels werken voornamelijk op propaan/butaan. In ons assortiment zijn gaskachels verkrijgbaar welke in de caravan te plaatsen zijn, maar er zijn ook losse verrolbare kachels beschikbaar. Een rolkachel is uitermate mobiel en vaak zelfs te verplaatsen als de kachel aan staat. Als je echt één ruimte op wil warmen dan zijn gaskachels over het algemeen zuiniger dan andere kachels.

Elektrische kachels

Met elektrische kachels heb je snel de ideale temperatuur in de caravan, camper of tent. Veel elektrische kachels zijn compacte van formaat en daardoor handig om mee te nemen op een kampeervakantie. Daarnaast zijn ze over het algemeen budgetvriendelijker dan de gaskachels. Een belangrijk punt is wel, dat je moet goed controleren of een elektrische kachel qua stroomverbruik geschikt is voor op de camping en de omvormer in de camper of caravan. Elektrische kachels zijn in te stellen in meerdere standen. Daarnaast is er nog een verschil tussen kachels met en zonder een ventilator. De kachels zonder ventilator geven stralingswarmte, de kachels met ventilator zorgen ervoor dat de warmte ook iets verder in de ruimte verdeeld wordt.

Oliekachels

Over oliekachels is bekend dat ze een prettige warmte afgeven. Het voelt als een warme deken die om je heen geslagen wordt. Daarnaast zijn de oliekachels zuinig. Met 1 liter brandstof is het mogelijk om een ruimte vijf uur te verwarmen.  De olie is in aanschaf relatief goedkoop. Dus verwarmen met oliekachels is goedkoper en zuiniger. Je hebt een warmterendement van 85 procent en de ruimte blijft langer warm. Ook niet onbelangrijk, er komen geen schadelijke gassen of rook vrij en er ontstaat geen roet. Oliekachels zijn verkrijgbaar met en zonder ventilator.

Bij het kiezen van een kachel moet je dus op een aantal dingen letten. Ten eerste wat voor soort warmte jij het prettigste vindt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk welke energiebron jij het eenvoudigste vindt en waar jij, je het veiligste bij voelt. Alle kachels zijn tegenwoordig voorzien van diverse beveiligingen. 

« Terug naar al ons kampeernieuws