Activiteiten in de Regio Montfoort

29-07-2020
Activiteiten in de Regio Montfoort

De vorige blog ging over de diverse campings in de regio Montfoort en Oudewater. Wanneer je gaat kamperen in deze regio, dan wil je natuurlijk ook leuke activiteiten gaan doen! Gelukkig is er veel te doen in de omgeving van deze regio en in deze blog lees je erover!

Wandelroutes

In de omgeving van Montfoort, IJsselstein en Oudewater zijn er veel mooie wandelroutes. Je wandelt er door de polder en langs de kade. Hierdoor heb je ook prachtige weidse uitzichten. Er zijn daarnaast diverse klompenpaden waar onderweg ook allemaal activiteiten zijn voor de kinderen. Hierdoor wordt het een interactieve wandeling.

Happen en Stappen langs de Lange Linschoten

Met de Happen en Stappen wandeling loop je een wandelroute van 18 kilometer langs de rivierarm De Lange Linschoten. Je maakt tussenstops bij twee restaurants waar je drie gangen gaat eten. Het is mogelijk om je aan te melden voor het ochtend- of middagprogramma.

Historische rondvaart door Oudewater

De rondvaart is een mooie manier om de historische stad te ontdekken. Het is mogelijk om op meerdere tijdsstippen per dag de rondvaart te doen. De watergids vertelt je over de stad tijdens een rondvaart van ongeveer 40 minuten.

Musea in de regio

In Oudewater zijn ook bijzondere musea te bezoeken. Zo is er Museum de Heksenwaag. Waar je alles leert over de heksen en de weegtest. Daarnaast is het Touwmuseum De Baanschuur ook echt een aanrader om te bezoeken. Het maken van touw was er belangrijk voor de welvaart van Oudewater. Het touw uit Oudewater stond bekend als touw van de hoogste kwaliteit en er was dus veel vraag naar!

Actief uitje bij Boer Hans Activiteiten

Op zoek naar een actief uitje? Bij Boer Hans Activiteiten zijn verschillende leuke sporten en spellen te doen. Zo kun je er boerenspelen doen, waarbij je een onder andere een kruiwagenrace doet en gaat touwtrekken. Het is ook mogelijk om verschillende manieren golf te spelen zoals: boerengolf, voetgolf en midgetgolf.

Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen in de regio Montfoort. In een volgende blog schrijven we over diverse specialiteiten uit de regio en waar je deze specialiteiten koopt!

« Terug naar al ons kampeernieuws