Gasstellen

Een gasstel is een kookplaat welke los te plaatsen is op een aanrecht of een kookkast. Gasstellen kunnen meerdere kookplaten hebben. Gasstellen zijn erg handig om mee te nemen op een kampeervakantie, omdat je zo altijd de mogelijkheid hebt om een warme maaltijd te bereiden. In deze categorie zijn de gastellen, maar ook gasstel onderdelen terug te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld de gasflessen en gasbranders.

Hoe werkt een gasstel?

Met een gasstel verwarm je de pannen met direct vuur. Hiervoor is natuurlijk wel een gasfles of cartouche met propaan/butaan nodig en een gasaansluiting. Informeer altijd goed welke aansluiting geschikt is voor jouw gasfles. Dit kan per merk weer verschillen. Bij sommige modellen van de gasstellen is het nodig om het aan te steken, andere modellen zijn voorzien van elektrische ontsteking. Dit is vaak een piëzo ontsteking. Met één druk op de knop gaat het vuur dan aan. Een andere handig én veilige toevoeging bij een gasstel is de thermische beveiliging. Wanneer het vuur uit gaat door de wind, stopt de toevoer van het gas automatisch.

Een elektrische kookplaat of een gasstel voor op de camping?

Het grootste voordeel van een gasstel is dat je altijd de mogelijkheid hebt om te koken. Zonder dat je afhankelijk bent van een elektriciteit. Daarnaast warmt een gasstel de pannen veel sneller op dan een elektrische kookplaat. Een elektrische kookplaat heeft vaak langer de tijd nodig om de kookplaat te verwarmen. Bij een gasstel is er gelijk directe hitte onder de pan. Het is dan wel weer zo dat een gasstel windgevoelig is, dit ervaar je niet bij het gebruik van een elektrische kookplaat.

Vragen over de gasstellen uit het assortiment van KampeerPerfect?

Heb je toch nog wat vragen over hoe een gasstel werkt?  Het is dan altijd mogelijk om even contact op te nemen met de klantenservice van Kampeerperfect. De kampeerspecialisten van geven je graag advies over hoe een gasstel werkt. Verstuur een e-mail naar webshop@kampeerperfect.nl of neem telefonisch contact op via: 0297-252526.