Dutch oven

Dutch ovens zijn gietijzeren pannen die erg handig zijn voor het bereiden van verschillende gerechten. Dutch ovens zijn handige pannen voor tijdens de kampeervakantie, maar ook leuk om te gebruiken wanneer je thuis buiten wil koken. De pannen zijn voorzien van een coating die helpt bij het tegengaan van roesten of aanbakken.

7 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

7 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

Gebruik Dutch oven pannen

Ben je op zoek naar een pan waarmee je verschillende maaltijden kunt bereiden? Zodat je niet meerdere pannen mee hoeft te nemen? Kies dan voor een Dutch oven pan. Door het massieve gietijzer heeft de Dutch Oven sowieso een gelijkmatige warmte verdeling. Doordat je verschillende bereidingen kan doen in de Dutch Oven is deze multifunctioneel. De verschillende bereidingen zijn bakken, braden, frituren, koken en stoven. De pannen zijn te gebruiken boven open vuur of op kolen.

Soorten Dutch oven pannen

Over het algemeen zijn de Dutch oven pannen hetzelfde. Het grootste verschil zit in het formaat van de pannen. De Dutch oven pannen hebben allemaal ongeveer dezelfde vorm en worden geleverd met een deksel.  Voorbeelden van de verschillende groottes zijn de pannen met een diameter van 25 cm of 30 cm. De enige uitzondering die wel onder de Dutch oven pannen valt is de gietijzeren koekenpan.

Dutch oven accessoires

Voor de Dutch Oven pannen zijn er diverse accessoires beschikbaar. Omdat het mogelijk is om boven open vuur te koken heb je wel accessoires nodig om dat te kunnen doen. Een accessoire is bijvoorbeeld de driepoot. Hieraan kun je de pan veilig bevestigen. Wil je tussendoor even controleren hoe ver de bereiding van je gerecht is? Doe de deksel dan veilig omhoog met een deksel lifter. Na gebruik berg je de dutch oven op in een opberghoes.

Vragen over dutch oven pannen?

Wil je wat meer informatie over de dutch ovens? De kampeerspecialisten van KampeerPerfect helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. De klantenservice van KampeerPerfect is zowel per e-mail als telefonisch bereikbaar. Het e-mailadres is: webshop@kampeerperfect.nl. KampeerPerfect is telefonisch bereikbaar op: 0297-252526.