Gaslampen

Ben je op zoek naar campinglantaarn met sfeervol licht en vind je de verlichting op batterijen minder mooi? Wellicht is een campinglantaarn op gas dan iets voor jou. Deze lampen zijn eenvoudig te gebruiken en zijn zuinig.

16 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

16 product(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

Soorten gaslampen voor het kamperen

In het assortiment van KampeerPerfect zijn er diverse soorten gaslampen verkrijgbaar. De meeste gaslampen zijn lantaarns. De lampen zijn onder andere van de merken Campingaz, Coleman en Foker. Het glas van deze lampen is doorzichtig.

Gebruik gaslampen

De meeste lantaarns werken op gasvullingen, ook wel de zogenaamde prikblikjes. Deze cartouches zijn eenvoudig in gebruik, doordat je ze gewoon in een lantaarn klikt. Daarnaast zijn er ook gaslampen die op een grotere fles te bevestigen zijn.

Veel gaslampen zijn voorzien van een Piëzo ontsteking. Het is dan heel eenvoudig om de lamp aan te zetten. Dit doe je door de gaskraan open te draaien en vervolgens op de elektrische ontstekingsknop te drukken. Het mechanisme geeft dan een vonk richting te metalen buis dat in het midden van het gloeikousje zit. Vervolgens gaat het gas branden.

Onderdelen voor de gaslampen

Voor gaslampen zijn diverse onderdelen verkrijgbaar. Hierdoor heb je lang plezier van een gaslamp, omdat het vaak wel mogelijk is om een onderdeel te vervangen. Één van de onderdelen is bijvoorbeeld het glas voor de gaslamp. Dit onderdeel is natuurlijk het meest fragiel en gaat het snelste kapot.

Bij het gebruik van gaslampen heb je altijd gaskousje nodig. Sommige gaskousjes zijn specifiek voor een bepaald merk of model gaslamp, andere zijn universeel. Een gaskousje vergroot de bruikbare lichtopbrengst en geeft helder licht. Het is dus ook belangrijk om dit te vervangen, wanneer deze vergaan is.

Vragen over gaslampen voor de kampeervakantie?

Wil je meer weten over camping gaslampen? Heb je toch een vraag over welk cartouche of welke gasfles geschikt is voor de gaslamp? De kampeerspecialisten van KampeerPerfect adviseren je er graag over! Verstuur een e-mail naar webshop@kampeerperfect.nl of neem telefonisch contact op via: 0297-252526.