-40%
Voorraad:  Op voorraad(Op werkdagen voor 15.00u besteld, morgen in huis)
Productnummer:
MJW5508NO
Merk:
No label
Kleur:
Zwart
Materiaal:
Elastiek

€ 1,39

Nu voor: € 0,83

OF

Omschrijving Elastisch Koord - 8 mm

Elastisch koord 8 mm

Wat is elastisch koord
Elastiek is gemaakt van gevulcaniseerd rubber. Elastiek is een verzamelnaam voor materialen die rekbaar zijn, maar niet alles dat rekbaar is, is elastiek. Een elastisch koord bestaat uit een rubber kern, die elasticiteit aan de koord geeft, en een mantel, die de verlenging van het koord beperkt en het rubber tegen slijtage en bijvoorbeeld weeromstandigheden beschermt. De kern kan bestaan uit een mono- of multi vezel kern. Bij een mono vezel elastisch koord bestaat de kern uit 1 dikke rubber kern. De kern van een multi vezel elastisch koord bestaat uit een aantal afzonderlijke strengen. Vanwege de uitstekende eigenschappen van de monovezel kern en de lagere kosten per meter kiest men vrijwel altijd (en gerust) voor een monovezel kern. Kampeergoed kiest voor een mantel van polypropyleen. Ten opzichte van polyethyleen dat u door derden wordt aangeboden is deze mantel veel soepeler, voelt prettiger aan en is zeer duurzaam.

Welke dikte elastisch koord heb ik nodig?
De dikte van het elastisch koord is afhankelijk van het gebruiksdoel. Hoe dikker het elastiek, hoe sterker het is. 8 mm koord is sterk genoeg voor gebruik als bagagespin. Deze past heel eenvoudig in de autolock bagagespin haak waarmee u in 5 seconden een enkele bagagespin op maat maakt.

Hoeveel meter elastisch koord heb ik nodig?
Het elastisch koord is uit te rekken tot ca 2.5 x de lengte in ontspannen toestand. Naarmate het koord verder wordt uitgerekt neemt de kracht die daarvoor nodig is toe. De aanbeveling is het elastiek maximaal 75% uit te rekken. 1 meter elastiek kan tot ruim 2 meter worden uitgerekt, maar de aanbeveling is deze tot maximaal 175 cm uit te rekken voor optimale spanning.

Waar kan ik elastisch koord voor gebruiken?
Voorbeelden van gebruik van elastisch koord zijn toepassing in dekzeilen voor vrachtwagens en aanhangers, dekzeilen voor zwembaden, voor verwerking in bagagespinnen ( zie het 8 mm elastisch koord met autolock haak ), dekzeilen voor imperials, opspannen van reclame doeken en natuurlijk ook de trampoline.

Dikte elastisch mono koord: 8 mm
Kleur mantel elastisch koord: zwart
De prijs van het elastisch koord is per meter
(U ontvangt altijd een aaneengesloten lengte)

Meer maten elastiek

Specificaties Elastisch Koord - 8 mm

Merk No label
Type product Elastieken
Product diameter 8 mm
Maat 8 mm
Materiaal Elastiek
Eenheid 1 stuk
Kleur Zwart

Schrijf een review voor: Elastisch Koord - 8 mm

Hoe waardeer je dit product? *

Aantal sterren 1 2 3 4 5
Prijs
Kwaliteit
Ervaring